Pages

2010. szeptember 18., szombat

Dobozolás

Olyan sűrűek a napok, hogy nem jut időm írni, még szinte gondolkodni sem. Ilyenkor egyik erőforrásom az, hogy elképzelem: amikor mindennek vége, és az "erdőszéli" (jó, jó, kell menni vagy 50 métert majd az erdőig, nem pont a szélén vagyunk) házikónk egyik teraszán üldögélve mélyeket lélegzek a friss őszi levegőből és hagyom, hogy jöjjenek az ötletek, gondolatok... szóval hogy akkor mennyire fogom élvezni az életet és mindazt, ami itt a városban hiányzott.
De az az igazság, hogy ezt is élvezem. Élvezem, hogy kicsit rendet rakhatunk az életünkben. Hogy minden szekrényt, sarkot át kell fésülnünk, ki kell pakolnunk, el kell döntenünk, hogy TÉNYLEG kell-e vagy nem és ha nem, akkor mi legyen vele.
Egy barátunktól kapunk egy csomó egyendobozt, ami jó méretű, könyveknek ideális, más is jól belefér, talán így könnyebb lesz a tárolás. Ezek megtöltésével telnek a napok, 45-nél tartunk most, szerintem még háromszor ennyi tuti lesz. Számozzuk, betűjelezzük őket, mi kerül a házba (nagyon kevés, törekszünk rá, hogy valóban csak a legfontosabb dolgokat vigyük be a házba), mi a garázsba, ahol addig tartózkodnak majd, amíg át nem költözünk a végleges helyre. Közben egyre töltjük a szemetes zsákokat a felesleges holmival. A könyvespolcainkat már bedobozoltuk, ezek most átalakulnak "bolti polcokká", mert a közelgő lakásbúcsúztató partin az itt elhelyezett tárgyakat mindenki szabadon viheti (remélem, nem sokat hagynak a népek). Utána pedig kapóra jön majd a lomtalanítás, remélem, ott is sikerül sokaknak örömöt szereznünk!

Három hét múlva pedig költözés...

2 megjegyzés:

Unknown írta...

De jó végre hallani rólad! Sokszor gondolok rátok! Egy időben én is rengeteget költöztem...hát fárasztó, az biztos, de amennyire rossz, annyira jó is a rend, a szortírozás...meg az új ígérete...
Hajrá!

Gandalf írta...

Szia Ystar! Nagyon eltűntél. Jelentkezz, ha van rá lehetőséged, úgy nézem várunk rá néhányan!

Megjegyzés küldése